Meny

Frankrikes innenriksminister trekker seg midt i valgkampen

Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux skal ifølge kilder i møte med landets statsminister Bernard Cazeneuve tirsdag etter anklager om at han ansatte sine to døtre mens han var medlem i nasjonalforsamlingen. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux skal ifølge kilder i møte med landets statsminister Bernard Cazeneuve tirsdag etter anklager om at han ansatte sine to døtre mens han var medlem i nasjonalforsamlingen. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux går av etter at det er innledet gransking om at han ansatte sine døtre mens han var medlem av nasjonalforsamlingen.

En rapport fra TV-programmet Quotidien anklaget Le Roux mandag for å ha ansatt sine to døtre ved flere anledninger som assistenter i nasjonalforsamlingen mens de hadde skoleferie.

Fransk påtalemyndighet besluttet tirsdag å åpne sak mot ham, og få timer senere varslet han at han har levert sin avskjedssøknad til president François Hollande. Hollande har utnevnt handels- og turistminister Matthias Fekl som ny innenriksminister.

Le Roux avviser at han har gjort noe galt ved å ansette sine døtre, men sier han går av i respekt for regjeringen og for å la innenriksdepartementet fortsette kampen mot terrorisme og andre sikkerhetsutfordringer.

Le Roux forsvarer ansettelsen av døtrene på skattebetalernes regning ved å si at kontraktene deres var i samsvar med nasjonalforsamlingens regelverk og at de utførte arbeidet i henhold til kontraktene.

Ansettelse av familiemedlemmer har blitt et hett tema i fransk politikk nylig.

Også den franske presidentkandidaten François Fillon anklages for å ha lønnet både kone og barn med offentlige midler, tilsynelatende uten at de har utført konkrete oppgaver i forbindelse med Fillons politiske verv.

(©NTB)

Annonse
Populært