Tyrkisk ekspolitiker til Norge: –Ikke et politisk besøk

Icten sier han vil oppfordre tyrkere bosatt i Norge til å delta i folkeavstemningen. Arkivfoto: Terje Løchen  / NTB scanpix
Icten sier han vil oppfordre tyrkere bosatt i Norge til å delta i folkeavstemningen. Arkivfoto: Terje Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cuma Icten sier det er et personlig valg å komme til Norge. Den tidligere parlamentarikeren sier han skal snakke med tyrkere, men ikke om politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Icten er allerede på plass i Norge og snakket med Drammens Tidende søndag kveld.

– Jeg har vært på flere slike besøk i Europa de siste årene. Jeg er her for å høre hva som kan forbedres i Tyrkia. Jeg er ikke sendt av noen, jeg har personlig valgt Norge, forteller han.

Ekspolitikeren har representert AKP, partiet til president Recep Tayyip Erdogan, i den tyrkiske nasjonalforsamlingen, og gruppen som arrangerer møtet han skal holde i Drammen mandag, knyttes også til partiet. Likevel avviser han at han skal drive valgkamp for AKP i forbindelse med folkavstemningen om å gi presidenten mer makt.

– Jeg har ingen offisiell rolle i partiet i dag. Jeg er her for å informere om folkeavstemningen. Ikke for å be dem si ja eller nei, sier Icten, men legger ikke skjul på at han vil oppfordre tyrkere i Norge til å stemme.

– Valgdeltakelsen er spesielt lav blant norske tyrkere. Jeg reiser til Drammen fordi det er ett av stedene det bor flest norske tyrkere med tyrkisk statsborgerskap.