Meny

FNs menneskerettssjef mener USA trenger bedre ledelse

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad al Hussein, går hardt ut mot president Donald Trump og hans administrasjon og sier USA trenger bedre ledelse. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, mener USA trenger bedre ledelse for å bekjempe økende fremmedhat og religiøs diskriminering. 

– Det trengs bedre og mer konsistent lederskap for å møte den ferske oppblomstringen av diskriminering, antisemittisme og vold mot etniske og religiøse minoriteter, sa Zeid i en tale i FNs menneskerettighetsråd, rettet til USAs president Donald Trump.

Zeid sa videre at han "er bekymret over den nye administrasjonens håndtering" av viktige saker og viste blant annet til Trumps uttalelser om alt fra muslimer og mexicanere til journalister og dommere.

Trump-administrasjonens "bakvaskelse av hele grupper, slik som mexicanere og muslimer", samt "falske påstander" om høyere krimrate blant migranter, "nører opp under overgrep motivert av fremmedhat", sa han videre.

Zeid kom også med kritikk rettet direkte mot president Donald Trump.

– Jeg er forferdet over presidentens forsøk på å true og undergrave journalister og dommere, sa han.

Zeid var også den første FN-toppen som gikk hardt ut mot Trump-administrasjonens innreiseforbud for innbyggere fra flere muslimske land, og han gjentok onsdag denne kritikken.

(©NTB)

Populært