En av fire sier de i liten grad er representert på Stortinget

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Hver fjerde nordmann føler i ganske eller svært liten grad at deres meninger og verdier er representert på Stortinget, ifølge spørreundersøkelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10 prosent av de i alt 1.000 personene Respons Analyse har spurt på vegne av Aftenposten og Adressa sier de i svært liten grad føler seg representert på Stortinget, mens 16 prosent sier de i ganske liten grad er representert.

Til sammen 28 prosent sier de i svært stor grad eller ganske stor grad føler seg representert.

Ifølge undersøkelsen er det i liten grad variasjoner mellom by og land. 29 prosent av de fra bygda sier de føler seg i liten grad representert, mot 24 prosent fra storbykommunene.

Fordelt på partiene er det Sp-, Frp, KrF- og Rødt-velgere som i minst grad føler seg representert. Misnøyen er naturlig nok størst blant Rødt-velgerne, ettersom partiet ikke har representanter på Stortinget.

Samtidig føler flere at de i større grad er representert i mediene enn i Stortinget, noe som overrasker Universitetet i Bergen-professor og statsviter Frank Aarebrot.

– Det skjer mens det diskuteres at mediene er i krise og at de blir færre journalister. Samtidig er det ikke noen krise meningsmessig på Stortinget, sier han.

Frp-, Sp- og KrF-velgere er de som i størst grad er misfornøyde med mediedekningen, mens SV- og Venstre-velgerne er mest fornøyd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden