Tyrkia og Russland vil ha med USA i Syria-samtaler

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu snakket også om Syria på pressekonferansen om Kypros torsdag. Foto: Martial Trezzini / AP / NTB scanpix
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu snakket også om Syria på pressekonferansen om Kypros torsdag. Foto: Martial Trezzini / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Genève (NTB – AFP): USA burde helt klart være med når partene i Syria møtes til fredssamtaler i Kasakhstan. Det sier den tyrkiske utenriksministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene starter 23. januar i Astana og er kommet i stand etter initiativ fra Tyrkia og Russland. I forbindelse med forhandlingene om Kypros denne uka, ble også Syria-samtalene et tema på pressekonferansen torsdag:

– USA burde helt klart bli invitert, og det er hva vi har blitt enige med Russland om, sier den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu.

Både regimet og opposisjonen i Syria har lovet å delta under samtalene i Astana, men det er foreløpig uklart hvilke opprørs- og opposisjonsgrupper som kommer. President Bashar al-Assad har sagt at han er villig til å forhandle med hvem det enn måtte være. (©NTB)

Personvernpolicy