Fire av fem aborter gjøres med piller

Oslo (NTB): Over 80 prosent av alle planlagte aborter blir utført ved hjelp av medikamenter, viser en ny undersøkelse. Kun to av ti gjøres kirurgisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruken av medikamentell abort økte fra 6 prosent i 1998, året det ble gjort tilgjengelig i Norge, til 82 prosent i 2013, viser en studie som er gjort av data i Abortregisteret, skriver Aftenposten. Abortraten har vært stabil i samme periode, til tross for at noen kritikere mente det å «bare ta en pille» ville føre til flere avsluttede svangerskap.

– Abort med medikamenter har vist seg å være effektiv og trygg, og mindre ressurskrevende enn kirurgisk abort, sier leder av Abortregisteret, Mette Løkeland, som har gjennomført studien med fire medforskere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden