Meny

Fire av fem aborter gjøres med piller

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Over 80 prosent av alle planlagte aborter blir utført ved hjelp av medikamenter, viser en ny undersøkelse. Kun to av ti gjøres kirurgisk.

Bruken av medikamentell abort økte fra 6 prosent i 1998, året det ble gjort tilgjengelig i Norge, til 82 prosent i 2013, viser en studie som er gjort av data i Abortregisteret, skriver Aftenposten. Abortraten har vært stabil i samme periode, til tross for at noen kritikere mente det å «bare ta en pille» ville føre til flere avsluttede svangerskap.

– Abort med medikamenter har vist seg å være effektiv og trygg, og mindre ressurskrevende enn kirurgisk abort, sier leder av Abortregisteret, Mette Løkeland, som har gjennomført studien med fire medforskere. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært