Minst fem drept i Acapulco i nyttårshelgen

Acapulco (NTB-AP): Minst fem mennesker ble drept i den mexicanske feriebyen Acapulco i nyttårshelgen. Tre menn ble funnet halshugget i en bydel i sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De avkuttede hodene lå på taket av en bil i et boligstrøk, mens likene lå inni bilen. En anonym politikilde, som ikke har mandat til å snakke med mediene, bekrefter de tre drapene lørdag.

Senere samme dag ble en politimann drept etter at ukjente gjerningsmenn skjøt mot politifolk som bisto etter en trafikkulykke. En talsmann for de lokale myndighetene sier det er uklart hvorfor politifolkene ble beskutt.

Tidlig søndag morgen ble en drosjesjåfør skutt og drept i bilen sin på en vei som leder ut av byen, som ligger på den mexicanske stillehavskysten.

Gjengvold knyttet til narkotika er et stort problem i byen og i den omkringliggende delstaten Guerrero. Tidligere har de berømte strendene som lokker turister til Acapulco vært skjermet for volden, men i 2016 ble minst 35 mennesker drept i turistområdene.

I tillegg til de fem drapene i Acapulco, ble en politimann skutt og drept i yen Atoyac de Alvarez, som ligger rundt 90 kilometer lenger nordvest. (©NTB)

Personvernpolicy