Opprør på interneringsleir i Papua Ny-Guinea

Sydney (NTB): Asylsøkere som holdes i australsk mottak på øya Manus i Papua Ny-Guinea gjorde opprør og tok kontroll over to deler av interneringsleiren etter at en flyktning døde, opplyser lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakter ble kastet ut, sier Thomas Lelepo ved politistasjonen på Lorengau.

– Det oppsto en situasjon på grunn av dødsfallet til en beboer, sier han til Reuters og legger til at det igjen er kontroll i leiren. Hendelsen bekreftes av australske myndigheter.

En 27 år gammel mann fra Sudan falt sammen og ble fløyet til sykehus i Australia denne uken. Australias innvandringsmyndigheter opplyser at han døde lørdag. Myndighetene behandler ikke dødsfallet som mistenkelig, men andre asylsøkere og organisasjoner for flyktninger hevder at han har vært svært dårlig i flere måneder og at han hadde bedt om hjelp.

Asylsøkere som tar seg til Australia i båt bosettes aldri i Australia, men blir sendt til interneringsleirer i Nauru eller på Manus. FN har fordømt Australias flyktningpolitikk. Totalt 872 asylsøkere holdes på Manus, til tross for at Papua Ny-Guineas høyesterett i april slo fast at interneringen er ulovlig og krevde at leirene stenges. (©NTB)

Personvernpolicy