Merkel nedstemt etter Syria-diskusjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel beskriver diskusjonene om Syria på torsdagens EU-toppmøte som følelsesmessig opprørende. – vi er ikke likegyldige til syrernes lidelse, sier EU-topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stats- og regjeringssjefene i de 28 medlemslandene i EU fikk besøk av ordføreren i Øst-Aleppo, Brita Hagi Hasan, da de startet sin diskusjon om krigføringen i Syria. Han la fram saken på en svært følelsesladd måte, forteller Merkel etter møtet.

– Det ble en veldig deprimerende start på møtet, sier hun.

Ifølge Merkel står verden overfor en «skammelig» situasjon i Aleppo, der det likevel er uklart hva europeiske land konkret kan gjøre for å bidra til å sette en stopper for grusomhetene.

EU-toppene ble enige om å holde alle muligheter åpne, men gikk ikke inn i detaljerte diskusjoner om reaksjoner, ifølge Merkel.

– Men vi gjør det klart at de som bryter folkeretten i Syria, må stilles til ansvar for dette, sa hun.

EUs president Donald Tusk sier ordførerbesøket gjorde at innbyggernes stemme i det minste ble hørt på en symbolsk måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Stilt overfor brutaliteten til det syriske regimet og dets støttespillere, i første rekke Russland og Iran, er vi ikke så effektive som vi skulle ønske. Men vi er ikke likegyldige til syrernes lidelse. Vi vil øve press på alle globale spillere som er til stede i Syria og ta i bruk alle diplomatiske kanaler, sier Tusk.