Rotteproblem ved Radiumhospitalet i Oslo

Radiumhospitalet i Oslo er plaget av rotter. Denne rotta, som har gått i fella, er ikke en av dem. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Radiumhospitalet i Oslo er plaget av rotter. Denne rotta, som har gått i fella, er ikke en av dem. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Radiumhospitalet i Oslo er så plaget med rotter at de ansatte oppfordres til å holde toalettlokket lukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo universitetssykehus bekrefter rotteproblemet overfor TV 2. På sine internsider skriver Radiumhospitalet, kreftsenteret ved Oslo universitetssykehus at årsaken til problemet er at det gjennomføres utbedringer i det kommunale avløpsnettet «noe som fører til at flere rotter kommer seg inn i systemet».

– Det at det finnes rotter i kloakksystemene i alle byer er ikke noe nytt. Vi gjør nå alt vi kan for å få bukt med problemet, sier kommunikasjonsrådgiver ved Oslo universitetssykehus, Hedda Holth.

Sammen med skadedyrfirmaet Anticimexs er det satt i gang flere tiltak for å redusere problemet.

Sykehuset minner de ansatte om å ikke skylle ned matrester eller ernæringsvæske i toalett eller vask, da dette tiltrekker rotter. Det oppfordres også til å trekke ned før bruk av toalett og holde toalettlokket lukket etter bruk.

I høst ble Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune ferdige etter å ha drevet rehabiliteringsarbeid i området de siste tre årene. Etaten mener dette ikke er årsaken til sykehusets rotteproblemer.