Nord-Korea øvde på angrep mot presidenten i sør

En fornøyd Kim Jong-un følger ofte militærøvelser og tester fra observasjonsposter, slik som i dette arkivbildet. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix
En fornøyd Kim Jong-un følger ofte militærøvelser og tester fra observasjonsposter, slik som i dette arkivbildet. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pyongyang (NTB-AFP): Nord-Korea har gjennomført en stor militærøvelse der ett av øvelsesmålene var den sørkoreanske presidentboligen, opplyser statlige medier i nord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Kim Jong-un var til stede og fulgte øvelsen med kikkert fra en observasjonspost, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Byrået sier spesialstyrker øvde på å «ødelegge spesifikke mål hos fienden», inkludert Det blå hus, der Sør-Koreas president bor og har sitt kontor.

Avisen til det regjerende arbeiderpartiet har et tosiders oppslag om øvelsen, med mange bilder som viser hvordan en bygning som ligner på residensen til lederen i sør, blir angrepet og påtent. Det er også et bilde av Kim som ler rått mens han ser på det simulerte angrepet.

– Gjennom denne øvelsen utvider våre styrker ildhavet fra øya Yeonpyeong til et ildhav rundt Cheong Wa Dae, melder KCNA. Yeonpeong er en sørkoreansk grenseøy som ble beskutt i 2010, mens Cheong Wa Dae er det koreanske navnet på Det blå hus.

– Godt jobbet. Fiendens styrker vil ikke ha noe sted å gjemme seg, langt mindre kjempe tilbake, sier Kom Jong-un ifølge byrået. Det er ikke angitt noen dato for når øvelsen fant sted.

Flere frykter provokasjoner og markeringer fra Nord-Koreas side etter at nasjonalforsamlingen i sør fredag stemte for å suspendere president Park Geun-hye og stille henne for riksrett. (©NTB)

Personvernpolicy