Brasiliansk venstrefløy vil felle Temer

Brasils president Michel Temer har fått et mistillitsforslag mot seg. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix.
Brasils president Michel Temer har fått et mistillitsforslag mot seg. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasília (NTB-DPA-Ritzau): Parlamentsmedlemmer på venstresiden i Brasil har levert et mistillitsforslag mot president Michel Temer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak mistillitsforslaget står medlemmer av sosialistpartiet og arbeiderpartiet i Brasil som beskylder Temer for korrupsjon. Beskyldningene går på at Michel Temer skal ha presset en tidligere kulturminister til å godkjenne et byggeprosjekt.

Marcela Calero, som gikk av som kulturminister for ti dager siden, har fortalt politiet at Temer presset ham til å lette på byggerestriksjoner i en historisk del av byen Salvador de Bahaia. Statssekretær Geddel Vieira Lima ba om at restriksjonene ble lettet fordi han hadde kjøpt en leilighet i en bygning som det ennå ikke var gitt byggetillatelser til.

Temer skal på vegne av Lima ha prøvd å påvirke kulturministeren. Presidenten har i ettertid innrømmet at samtalen fant sted, men har nektet for å ha prøvd å påvirke beslutningen. Geddel Vieira Lima fratrådte sin stilling en uke etter kulturministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For at mistillitssaken skal gå videre må den først bli akseptert av formannen i underhuset i den brasilianske kongressen, Rodrigo Maia. Dette regnes som usannsynlig, siden Maia tilhører partiet Demokratene, som var med på å avsette president Dilma Rousseff i august og erstattet henne med Temer.

Selv om presidenten neppe blir avsatt, har statsadvokaten startet en undersøkelse av saken. (©NTB)