Meny

Jente nedfryst tross farens nei

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-TT): En britisk 14-åring som døde av kreft, er nedfryst i håp om å få nytt liv om 200 år. Jentas far motsatte seg hennes ønske, men bare dager før hun døde fikk hun medhold i en britisk domstol.

– Jeg vil ikke dø, men jeg vet at jeg kommer til å gjøre det. Jeg vil leve lenger. Jeg vil ha denne sjansen, skrev jenta i et brev til retten etter å ha blitt tvunget til å søke juridisk hjelp, skriver avisen The Telegraph.

Fordi jenta ikke var myndig, krevde nedfrysingen godkjenning fra begge foreldrene. Jenta fikk full støtte av sin mor, men da hun spurte sin far, som hun ikke har truffet siden 2008, sa han nei.

Saken hennes er unik ettersom hun er det eneste barnet av ti briter som er nedfryst etter sin død.

Da jenta døde, forberedte den britiske organisasjonen Cryonics UK kroppen ved å bytte ut blodet med en væske som ikke stivner, hvorpå de kjølte ned kroppen til minus 70 grader før den ble fraktet til USA. Der forvares den opp ned i en mettallsisterne med flytende væske som holder minus 196 grader.

Selskaper som tilbyr teknikken, finnes i dag bare i USA og Russland. Nedfrysingen koster fra 420.000 kroner og oppover. (©NTB)

Populært