Meny

Mexico ber immigranter i USA forholde seg rolig

Mexicos utenriksminister Claudia Ruiz Massieu. Arkivfoto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexico City (NTB-AFP): Den mexicanske regjeringen ber sine landsmenn i USA om å forholde seg rolig etter valget. De har opprettet et gratis telefonnummer der man kan rapportere uheldige hendelser.

I kjølvannet av det amerikanske valget har det mexicanske utenriksdepartementet satt i verk 11 tiltak som via landets ambassade og de 50 konsulatene i USA, skal sørge for at mexicanere ikke blir offer for mishandling eller bedrageri. Blant annet er det opprettet et gratisnummer der man kan få informasjon om immigrasjonsspørsmål og rapportere uheldige hendelser. Det er blant annet frykt for at immigrantene kan bli utsatt for falske immigrasjonsadvokater som lover å hjelpe dem mot store pengesummer.

– Landsmenn, dette er usikre tider. Forhold dere rolig. Ikke la dere provosere eller lure, sier utenriksminister Claudia Ruiz Massieu i en videomelding som er lagt ut på Twitter.

Hun nevnte ikke Donald Trump spesielt, men sa at de ønsker å gi informasjon om hva som kan skje i USA fra februar. Trump, som tiltrer i slutten av januar, har sagt at han vil deportere alle illegale immigranter med et kriminelt rulleblad.

USA har rundt 11-12 millioner illegale innvandrere, og de fleste kommer fra Mexico. (©NTB)

Populært