Meny

Obama: – Trump vil møte virkeligheten

President Barack Obama holdt mandag pressekonferanse for første gang etter valget. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama mener hans etterfølgeren Donald Trump vil få en realitetsorientering dersom han prøver å gjennomføre de mest kontroversielle valgkampløftene sine.

På sin første pressekonferanse etter valget sa Obama at deportasjon av immigranter, endring av forsvarsavtalene med NATO og Japan og oppløsning av Iran-avtalen og klimaavtalen ikke er så enkelt å gjennomføre som Trump har gitt inntrykk av.

– Uansett hva slag erfaring eller forventninger han har med seg til denne jobben, så har jobben en måte å vekke deg på, sa Obama, som mener Trump er mer pragmatisk enn ideologisk. Han sa også at han på møtet i Det hvite hus sist uke gjorde Trump oppmerksom på hvor stor påvirkning handlingene hans har og ba ham sende ut signaler om samhold og strekke ut en hånd til minoriteter, kvinner og andre som er bekymret etter valgkampen.

– Er jeg bekymret? Selvsagt er jeg bekymret, Han og jeg har forskjellige meninger om mange spørsmål. Men den amerikanske regjeringen og vårt demokrati er ikke en speedbåt, men et stort skip, sa Obama. (©NTB)

Populært