Meny

Presidentvalg i Bulgaria kan felle regjeringen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sofia (NTB-DPA): Søndag går bulgarerne til urnene for andre runde i presidentvalget. Presidentens rolle er symbolsk, men statsministerens skjebne er i velgernes hender.

Boiko Borisov har sagt han vil gå av dersom hans partis kandidat, Tsetska Tsatsjeva, ikke vinner. Midtveis i valgperioden sliter Borisov med lav popularitet og stor misnøye i befolkningen i landet, som er det fattigste i EU. Innbyggerne er også frustrert over korrupsjon i politikken og rettsvesenet.

Selv med seier for Tsatsjeva, er det få som tror Borisovs skrøpelige koalisjon overlever fram til valget i 2018. Og meningsmålingene peker på en klar seier for opposisjonens Rumen Radev, som regnes som mer prorussiske enn dagens svært Europa-vennlige president, Rosen Plevneliev.

Plevneliev gir seg etter bare én femårsperiode som statsoverhode. (©NTB)

Populært