HTH advarte ikke kunder om skap som falt ned

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Kjøkkenoverskap fra danske HTH har falt ned fra veggen til flere kunder, men selskapet har ikke varslet kundene. I Norge er det solgt mange tusen slike skap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledelsen i HTH ble gjort oppmerksom på risikoen for ett år siden, men kundene har fortsatt til gode å bli informert, skriver Business.dk. Ifølge HTH gjelder problemet såkalte K21-beslag på skap som er bredere enn 70 centimeter.

Den aktuelle kombinasjonen finnes i 22.000 kjøkkener i Norge, anslår HTH. Kjøkkenprodusenten produserer årlig 75.000 kjøkkener, flesteparten til danske kunder.

Kjøkkenfirmaet forklarer på nettsiden www.k21montering.dk , hvordan kundene skal reagere dersom de har et kjøkken som er i faresonen for å ramle ned. Denne forklaringen er så langt ikke sendt ut til kunder som har kjøpt de aktuelle kjøkkenløsninger. Beslagene, som har vært i bruk siden 2002, er nå tatt ut av produksjon.

Administrerende direktør Rune Stephansen i HTH sier han ble gjort oppmerksom på problemet før sommerferien og da satte i gang en undersøkelse av saken. Stephansen sier han ikke er kjent med at flere HTH-forhandlere allerede i januar rapporterte om problemet ved starten av året. HTH opplyser at de vil sende brev til kunder som de siste 14 årene har kjøpt kjøkken med denne type beslag.

HTH i Norge har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NTB om saken. (©NTB)