– Ingen blå garanti fra KrF

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke gi statsminister Erna Solberg noen fullmakt til å fortsette regjeringssamarbeidet med KrF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke gi statsminister Erna Solberg noen fullmakt til å fortsette regjeringssamarbeidet med KrF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): KrF-ledelsen vil ikke gjenta forsikringen fra sist valg om at partiet vil bidra til en ikke-sosialistisk regjering dersom det blir et ikke-sosialistisk flertall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det Vårt Land erfarer vil ledelsen i KrF at vedtaket på helgens landsstyremøte ikke inneholder garantien fra sist valg som lød slik: KrF vil bidra til at et ikke-sosialistisk flertall i valget skal føre til at landet får en ikke-sosialistisk regjering.

Grunnen er at dette kan oppleves som en fullmakt til Erna Solberg (H) til å fortsette regjeringssamarbeidet med Frp.

Det knytter seg stor spenning til landsstyremøte i KrF som starter fredag formiddag. Det er ventet at partiet skal komme med et svar på hvem de vil samarbeide med etter valget neste år.

Møtet vil trolig samle seg om fortsatt støtte til Erna Solberg som statsminister og å jobbe for en Sentrum-Høyre-regjering. Spenningen knytter seg til om landsstyret lander på en plan B. Ifølge Vårt Land er det åpent hvilke formuleringer som velges her, og det kan også ende med at partiet ikke sier noe om dette nå. (©NTB)