Iran vil bidra til stabilt oljemarked

Venezuelas president Nicolas Maduro beslker sin Iranske kollega Hassan Rouhani i Teheran denne helgen. Foto: Venezuelas presidentkontor / Reuters / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolas Maduro beslker sin Iranske kollega Hassan Rouhani i Teheran denne helgen. Foto: Venezuelas presidentkontor / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Teheran (NTB-DPA): Irans president sier landet vi gjøre det det kan for å hjelpe oljemarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Iran vil støtte nødvendige tiltak for å oppnå et passende nivå på oljeforsyningene og fornuftige priser, sa president Hassan Rouhani i et møte med Venezuelas president Nicolás Maduro lørdag.

Han sa videre at dette best kan oppnås gjennom et konstruktiv samarbeid mellom OPEC og oljeprodusenter som står utenfor organisasjonen. Økonomien til de to landene er sterkt basert på oljeeksport, noe som har ført til at har fått lide for rekordlave oljepriser de siste årene.

Iran har til nå ikke vært villig til å redusere oljeproduksjonen, noe som har vært helt nødvendig for å stabilisere prisene. Landet har tidligere insistert på å opprettholde en produksjon på fire millioner fat olje per dag. Dette er samme nivå som før Iran ble ilagt restriksjoner på grunn av landets atomprogram. (©NTB)