ELN-opprører drept i Colombia

President Juan Manuel Santos fikk, tross colombianernes nei i folkeavstemningen, årets Nobels fredspris for sin årelange innsats for fred. Han håper å få til en fredsavtale med geriljagruppene FARC og ELN innen årsskiftet. Foto: Reuters / NTB scanpix
President Juan Manuel Santos fikk, tross colombianernes nei i folkeavstemningen, årets Nobels fredspris for sin årelange innsats for fred. Han håper å få til en fredsavtale med geriljagruppene FARC og ELN innen årsskiftet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bogota (NTB-AFP): Hæren i Colombia opplyser at én ELN-opprører er drept og fire andre arrestert i en militæroperasjon, kun 10 dager før fredssamtaler mellom regjeringen og geriljagruppen skal starte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De to sidene vil fortsette å kjempe mot hverandre inntil videre, og de siste operasjonene vil trolig ikke ødelegge for fredsforhandlingene, sier Carlos Medina ved Colombias nasjonale universitet. Han oppfordrer den venstreorienterte geriljagruppen til å erklære ensidig våpenhvile for å redusere spenningene i oppkjøringen til samtalene.

Det har vært tegn til økende tillit mellom regjeringen og ELN de siste dagene. Geriljagruppen har frigitt tre sivile gisler og lovet å slippe fri to andre før samtalene i Ecuador begynner 27. oktober. Myndighetene har på sin side lovet å løslate en gruppe fengslede opprørssoldater så de kan delta i fredssamtalene.

Colombias befolkning stemte nei til den framforhandlede fredsavtalen mellom regjeringen og FARC tidligere denne måneden, men partene vil fortsette arbeidet mot en endelig fredsavtale. (©NTB)