Agnete Johnsen får Åpenhetsprisen

Agnete Kristin Johnsen fra Nesseby i Finnmark vant den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag med låta «Icebreaker». Nå får hun årets Åpenhetspris for å ha snakket om sin egen psykiske lidelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Agnete Kristin Johnsen fra Nesseby i Finnmark vant den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag med låta «Icebreaker». Nå får hun årets Åpenhetspris for å ha snakket om sin egen psykiske lidelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Artisten Agnete Johnsen berømmes for åpenhet rundt sin psykiske lidelse og tildeles årets Åpenhetspris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 22 år gammel har Agnete Johnsen alt i en årrekke vært svært godt kjent i norsk offentlighet. Som ung tenåring var hun i 2008 med på å vinne både den norske og den nordiske finalen av Melodi Grand Prix junior som vokalist i bandet The BlackSheeps.

Da hun trakk seg fra deltakelsen i TVNorge-programmet «71 grader nord» i fjor sommer, sto hun åpent fram og fortalte at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser.

Også da hun tidligere i år vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, fortalte hun at hun hadde psykiske problemer, og at det å skulle delta representerte en stor utfordring.

– Agnete viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt, sier styremedlem Kristian Haugland i Mental Helse, som deler ut prisen.

– For mange er det fortsatt tabu å snakke om egen psykisk helse. Gjennom økt åpenhet via ulike mediekanaler er vinneren med på å bekjempe stigmatisering av psykisk uhelse og kan bidra til at flere velger å ta kontakt med familie, venner eller fagpersoner for å fortelle at de strever, sier Haugland i en pressemelding. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært