Finansavisen: – Tybring-Gjedde i møte om nytt parti

– Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, her under en spørretime på Stortinget i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, her under en spørretime på Stortinget i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge Finansavisen var både Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde og kona Ingvil – som er statssekretær for Frp – i møte om å starte et nytt parti. Begge avviser å ha vært til stede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet med rundt 20 personer til stede fant ifølge avisen sted hjemme hos investor Mikkel Dobloug i Gimle terrasse på Frogner i Oslo 24. august i år. Partiet skal gå under navnet Alliansen. Islamkritikeren og forfatteren Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) var også til stede og bekrefter at det er «noen som har snakket i en periode om å starte et nytt parti» og at hun har vært med på samtaler, men ønsker ikke å si noe mer.

«Ikke alle som var invitert, visste at jeg skulle sondere tanker rundt et nytt parti», skriver Dobloug til Finansavisen. Han legger til at ekteparet Tybring-Gjedde «valgte å forlate selskapet på grunn av sine roller».

– Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, som i en SMS understreker at hans lojalitet er til Frp.

– Jeg har ikke vært på noe møte. Vi har venner som bor der, men jeg har ikke vært på noe møte for å etablere et nytt politisk parti, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som er statssekretær i Olje- og energidepartementet.

Frp-leder Siv Jensen sier at hun har snakket med ekteparet Tybring-Gjedde om saken.

Personvernpolicy