Meny

Ap vil ta delingsøkonomien inn i arbeidsmiljøloven

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre vil underlegge delingsøkonomien arbeidsmiljøloven. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Folk som henter lønna si fra delingsøkonomien, skal ha den samme tryggheten og de samme rettighetene som arbeidstakere i det tradisjonelle arbeidslivet, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Nå vil Arbeiderpartiet gå til valg på å «forsterke og fornye» arbeidsmiljøloven til å ta opp i seg de særegne sidene ved den såkalte delingsøkonomien, melder NRK. Støre inviterer nå partene i arbeidslivet til å komme med innspill til hvordan lovverket bør tilpasses ny teknologi og økonomi.

– Folk som jobber i delingsøkonomien, skal ha trygghet for pensjon og foreldrepermisjon, og de skal ha de samme sykdomsrettighetene som vi har ellers i arbeidslivet. Og vi ønsker et organisert arbeidsliv også i delingsøkonomien, sier Ap-lederen.

Han avviser påstanden om at et strengere lovverk vil gjøre det vanskeligere og dyrere å drive forretning innenfor delingsøkonomien. (©NTB)

Populært