Meny

Tror Minnesota-gjerningsmann opererte alene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Cloud (NTB-AP): Mye tyder på at gjerningsmannen bak lørdagens knivangrep i St. Cloud i Minnesota var alene om ugjerningen, ifølge det lokale politiet.

– Vi har ikke avdekket noe som tyder på noe annet enn at gjerningsmannen opererte alene. Dersom dette endrer seg vil vi være åpne om det, uttalte politisjef Blair Anderson under en pressekonferanse mandag.

En mann kledd ut som sikkerhetsvakt knivstakk og såret ni personer på et kjøpesenter i byen, før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på det tidspunktet. Ingen av ofrene ble livstruende skadd.

Motivet for angrepet er fortsatt ukjent, men FBI etterforsker hendelsen som et potensielt terrorangrep.

Ekstremistgruppa IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet, men det er ikke kjent om gjerningsmannen var radikalisert. Myndighetene går nå gjennom mannens bakgrunn og opptreden i sosiale medier.

Knivangrepet skjedde bare timer etter at to bomber eksploderte på Manhattan og i New Jersey på USAs østkyst. Mandag avkreftet president Obama at det var en sammenheng mellom knivangrepet i Minnesota og de to bombeangrepene. (©NTB)

Populært