Meny

Apati og Putin-dominans preget russisk valg

En russisk marinesoldat stemmer i byen Sevastopol på Krim-halvøya, som deltar i valget etter å ha blitt annektert av Russland. Foto: Pavel Rebrov / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): President Vladimir Putin er fornøyd etter at hans parti tok halvparten av plassene i valget på ny nasjonalforsamling. Men oppslutningen var lav, og observatører har fått meldinger om valgfusk.

Putin sa i en tale på partikontoret kort tid etter at valglokalene stengte søndag kveld at Det forente Russland kan vise til et godt resultat. Han ser på de første opptellingsresultatene som en tillitserklæring, melder Associated Press.

– Men ting er vanskelige i den russiske økonomien, sa Putin. Han la til at velgerne har skjønt at partiets folkevalgte «arbeider virkelig hardt, selv om det ikke alltid bærer frukter».

Putin er vant med høyere oppslutning enn hva Det forente Russland kan vise til. Men han er heller ikke medlem av partiet, og har ikke formelt støttet partiet under valgkampen. Putin erklærte imidlertid lørdag, dagen før valget, sin støtte til partiet.

– Jeg skapte partiet Det forente Russland, så her er det ikke behov for noen flere kommentarer, sa han.

Det forente Russland er valgets ubestridte vinner, ifølge de første resultatene som forelå sent søndag kveld. Partiet hadde fått 52 prosent av stemmene da 30 prosent var talt opp. (©NTB)

Populært