Sparebanker mener finansskatt skader distriktene

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) minner om at enstemmig Storting står bak bestillingen av den nye finansskatten, og sier at han mener bankene har gode forutsetninger for å takle en slik skatt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) minner om at enstemmig Storting står bak bestillingen av den nye finansskatten, og sier at han mener bankene har gode forutsetninger for å takle en slik skatt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): 15 sparebanker har sendt bekymringsmelding til finanspolitikere på Stortinget om at den planlagte finansskatten favoriserer de store bankene og premierer outsourcing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har vært opptatt av å bygge sterke kompetansemiljøer for eksempel rundt IT regionalt, i motsetning til andre som outsourcer til India. Dette er en premiering til de som har gjort det, og en straff til de som har vært opptatt av å bygge opp kompetansearbeidsplasser i nærmiljøet, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest til Nationen.

Han sendte bekymringsmeldingen til politikerne i finanskomiteen på vegne av sparebankene på grunn av regjeringens planer om å skattlegge finansnæringen med 3,5 milliarder kroner neste år. Den nye skattleggingen av finansnæringen var et viktig element i skatteforliket som ble vedtatt på Stortinget tidligere i år.

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) sier at han forstår bekymringen.

– Vi må se på utformingen og hvordan det vil slå ut i Bank-Norge. Hvis man legger alt på ansatte, vil det være en disfavør av dem som velger å ha mange ansatte her i Norge, sier Syversen.

Alle partiene i finanskomiteen med unntak av SV og MDG ble enige om forliket om bedriftsbeskatning i begynnelsen av mai. Venstre tok et klart forbehold om hvordan skatten skulle innføres. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært