Valgreform kan koste Corbyn parlamentsplassen

Nye valgkretser kan true Jeremy Corbyns posisjon. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix
Nye valgkretser kan true Jeremy Corbyns posisjon. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-AFP): Labour-leder Jeremy Corbyn står i fare for å miste plassen sin i Parlament når antallet representanter skal kuttes, viser planer som ble offentliggjort tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hardt prøvede partilederens politiske karriere kan påvirkes av planene om å trekke opp nye grenser for de britiske valgkretsene. Forslaget legger opp til at antall representanter i Parlamentet kuttes fra dagens 650 til 600 og at antall velgere i hver krets blir jevnere fordelt. Under den britiske valgordningen gjennomfører hver krets direkte valg av sin representant til Parlamentet.

Forslaget som nå legges fram, innebærer at Corbyns valgkrets deles opp i forbindelse med at det opprettes to nye valgkretser. Corbyn sier han er svært lite fornøyd med den foreslåtte størrelsen på en av de nye kretsene. Et resultat av planene kan også bli at Corbyn stilles opp mot to av sine nærmeste allierte i skyggeregjeringen – Diane Abbott og Emily Thornberry – som tilhører nabokretsene hans.

Corbyns lederposisjon er utfordret etter at 20 medlemmer av skyggeregjeringen har trukket seg og 172 av partiets 320 parlamentsmedlemmer stemte mot ham i et mistillitsvotum.

Dersom de nye grenseforslagene godkjennes av regjeringen, skal de nye kretsene være grunnlaget for valget i 2020. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært