Meny

Duterte avslår møte med Ban Ki-moon

Filippinenes president Rodrigo Duterte har takket nei til å møte FNs generalsekretær Ban Ki-moon på grunn av en «fullpakket timeplan», ifølge presidentens talsperson Ernesto Abella. Foto: Erik De Castro / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): Filippinenes omstridte president Rodrigo Duterte, som har rast over FNs kritikk av hans regjering, har avslått å møte FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Ifølge FNs talsmann Stephane Dujarric ble det gjort forsøk på å sette opp et møte neste uke under ASEAN-toppmøtet i Laos, men partene ble ikke enige om et tidspunkt.

Filippinenes utenriksdepartement opplyser at elleve statsoverhoder ba om møter med Duterte under toppmøtet til den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen, og en talsmann sier de har takket ja til ni av møtene.

Duterte har kommet med krasse uttalelser etter at FN anklaget ham for brudd på folkeretten på grunn av hans krig mot narkotika. Rundt 2.000 personer har blitt drept i narkotikakrigen siden Duterte ble president i slutten av juni, og i valgkampen lovet han å ta livet av 100.000 kriminelle og dumpe så mange lik i Manilabukta at fiskene ville bli fete. Etter anklagene fra FN truet Duterte med å melde seg ut av verdensorganisasjonen, noe han senere trakk tilbake. (©NTB)

Populært