Meny

Frp kan bruke oljepenger på forsvarsplan

Illustrasjonsfoto: Marte Christensen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Regjeringens ramme for Forsvarets langtidsplan er 15 milliarder kroner lavere enn Frps landsmøte har vedtatt å bruke på Forsvaret. Jørun Rytman vil dekke mellomlegget med oljepenger.

I våres vedtok landsmøtet at Forsvaret skulle tilføres minst 180 milliarder de neste årene, mens regjeringen legger opp til en ramme på 165 milliarder, skriver Dagsavisen.

– Landsmøtevedtaket forplikter Frps stortingsgruppe, og det er en forventning om at Frp på Stortinget hever listen og ikke forhandler ned pengebruk, tilstedeværelse og suverenitetshevdelse i nord, sier Per Willy Amundsen, som er arkitekten bak vedtaket.

Jørun Rytman, som representerer partiet i Stortingets forsvar- og utenrikskomité, sier han og kollegene jobber ut fra mandatet fra landsmøtet. Han har også noen tanker om hvor de siste 15 milliardene kan hentes fra.

– Vi er villige til å redusere overføringene til oljefondet. Det er et alternativ. Det har også blitt færre asylsøkere enn ventet, der kan man også hente penger. Frp kan finne penger til den inndekningen vi foreslår, men spørsmålet er om vi får flertall for det, sier han.

Rytman understreker at sonderingene bare så vidt har begynt, og at det først er når budsjettet foreligger at det er mulig å se om det er nødvendig å bruke oljepenger eller ikke. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus