Partier truer med å gå ut av Trondheims-koalisjon

Samarbeidspartnerne til Rita Ottervik og Arbeiderpartiet i Trondheim truer med å trekke seg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Samarbeidspartnerne til Rita Ottervik og Arbeiderpartiet i Trondheim truer med å trekke seg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Trondheim (NTB): I et felles intervju truer fem av Arbeiderpartiets koalisjonspartnere i Trondheim med å trekke seg fra budsjettsamarbeidet i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 2003 har Trondheim vært styrt av en Ap-ledet koalisjon med ordfører Rita Ottervik (Ap) i spissen. Samarbeidet er blitt brukt som et utstillingsvindu for resten av landet og inspirerte det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

Gruppelederne i MDG, SV, KrF, Venstre og Senterpartiet stiller nå sammen opp i intervjuer i Klassekampen og Adresseavisen hvor de truer med å trekke seg fra samarbeidet. Bakgrunnen er dyp uenighet om utvidelse av skianlegget Gråkallen Vinterpark.

– Prosjektet er et luftslott som må legges dødt, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes til Adresseavisen.

Sammen med de andre koalisjonspartnerne stiller han det som fremstår som et ultimatum til Ap. Partiene krever blant annet at kommunen avstår fra å gi lånegaranti til prosjektet og at utbyggingsstøtten begrenses.

Geirmund Lykke i (KrF) er tydelig på hva som skjer dersom Ap ikke godtar kravene: (©NTB)

Personvernpolicy