FN-sjefen inspirert av OL-flyktningene

Ban Ki-moon viser sin støtte til utøverne på OLs flyktninglag.
Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Ban Ki-moon viser sin støtte til utøverne på OLs flyktninglag. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rio de Janeiro (NTB): FNs generalsekretær Ban Ki-moon roste utøverne på OLs flyktninglag da han besøkte dem i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet at dere har veldig triste og fryktelige historier og erfaringer, men dere er en kilde til inspirasjon for oss alle. Selv om historiene deres er vonde, kan dere gi håp til så mange mennesker, sa Ban til utøverne fra flyktninglaget.

Troppen består av ti idrettsutøvere som har flyktet og ikke lenger har et hjemland å representere. De ti kommer fra Syria, Sør-Sudan, Kongo og Etiopia.

– Det finnes 65 millioner mennesker som dere. Dette er det største antallet flyktninger og fordrevne personer siden annen verdenskrig, så vi står overfor store vanskeligheter. Nå har Den internasjonale olympiske komité startet et program som gir en følelse av håp for mange i samme situasjon, sa Ban og oppfordret OL-flyktningene til å gi alt i konkurransene.

– Nå kan dere vise deres styrker, deres kapasitet til å løpe fortere, strekke dere lenger og bli sterkere. Dette må dere vise, og jeg er sikker på at dere vil bli verdsatt og applaudert av mennesker verden over. I det minste vil tre milliarder mennesker se dere i morgen kveld, fortsatte FN-sjefen.

Fredag bærer han OL-fakkelen under åpningsseremonien for sommerlekene på Maracanã stadion. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus