Sylvia Brustad vil lede Sykehuset Innlandet

Tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad har søkt stillingen som direktør for Sykehuset Innlandet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad har søkt stillingen som direktør for Sykehuset Innlandet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brumunddal (NTB): Tidligere helseminister Sylvia Brustad (49) er en av søkerne til jobben som direktør for Sykehuset Innlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brustad ledet fire forskjellige departementer i løpet av sin tid som statsråd i regjeringene til Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg. Fra 2005 til 2008 var hun helseminister og hadde landets sykehusdirektører under seg. Nå vil hun selv bli en av dem, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er en av innlandets mest spennende og utfordrende jobber, sier den tidligere Ap-statsråden. Sykehuset har 9.000 ansatte og et budsjett på 9 milliarder kroner.

Etter at hun var ferdig i regjeringen, har Brustad vært konstituert fylkesmann i Hedmark, hun har ledet Aker Kværner Holding, og fram til nyttår var hun reiselivssjef for Hamar-regionen.

Tidligere Sp-leder og kulturminister Anne Enger er styreleder i Sykehuset Innlandet. Hun sier det foregår en åpen rekrutteringsprosess med et eksternt rekrutteringsbyrå.

– Det ble klargjort fra begynnelsen at man vil fortsette med søk også etter søknadsfristen. Vi må sikre oss de beste kandidatene, sier Enger. Hun sier på generelt grunnlag at hun mener politisk erfaring er undervurdert i en del sammenhenger, men vil ikke kommentere Brustads søknad. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus