Islamistleder pågrepet i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): Sikkerhetsstyrkene i Bangladesh sier de har pågrepet en regional leder i en islamistgruppe som anklages for å stå bak et angrep på en kafé i hovedstaden Dhaka der 20 gisler ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskap fra spesialenheten RAB stormet en leilighet i industribyen Tongi nord for Dhaka og pågrep fire medlemmer av Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB).

– En av dem var Mahmudul Hasan, lederen for JMB i sør. Han er en av de ledende trenerne av militante, sier en talsmann for spesialstyrken. Politiet beslagla også hjemmelagde bomber og utstyr til å lage bomber, noe som ifølge talsmannen tyder på at gruppen «planla å gjennomføre sabotasje».

Myndighetene har gitt JMB skylden for angrepet på en kafé i bydelen Gulshan i Dhaka 1. juli. 20 gisler, inkludert 18 utlendinger, ble skutt og hakket i hjel i angrepet.

Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet og publiserte bilder av blodbadet og av de fem personene som gjennomførte det. Bangladeshs myndigheter avviser denne påstanden og sier internasjonale jihadistnettverk ikke er til stedet i landet som har verdens tredje største muslimske befolkning. Landets øverste politisjef sa likevel nylig at de undersøker om angriperne hadde internasjonale forbindelser. Nå skal det undersøkes om de fire som ble pågrepet i Tongi hadde noe med angrepet i Gulshan å gjøre. (©NTB)

Personvernpolicy