Frankrikes nasjonalforsamling stemte for unntakstilstand

Soldater fra den franske fremmedlegionen patruljerte tirsdag langs strandpromenaden i Nice. Foto: Reuters / NTB scanpix
Soldater fra den franske fremmedlegionen patruljerte tirsdag langs strandpromenaden i Nice. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris (NTB-AFP): Den franske nasjonalforsamlingen vedtok natt til onsdag å forlenge unntakstilstanden i landet med seks måneder. Nå skal saken opp i senatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President François Hollande planla tidligere i måneden å oppheve unntakstilstanden, men forlenget den med tre måneder etter massakren på 84 mennesker i Nice i forrige uke.

Tirsdag debatterte nasjonalforsamlingen om den skulle vedta ytterligere en forlengelse, og ved 2-tiden natt til onsdag vedtok de folkevalgte i det franske underhuset at unntakslovene skal gjelde i ytterligere seks måneder, melder nyhetsbyrået AFP. Før vedtaket er endelig, må det også godkjennes i senatet.

Frankrike har opplevd tre store terrorangrep på 18 måneder, og myndighetene i landet har fått krass kritikk for manglende sikkerhetstiltak.

I januar i fjor ble 17 mennesker drept i terrorangrep mot redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris, og i november ble 130 mennesker drept i koordinerte terrorangrep mot utesteder og et fotballstadion i den franske hovedstaden. (©NTB)

Personvernpolicy