Gudstjenester styrker ikke nødvendigvis troen

Biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme er ikke bekymret for at gudstjenester ikke styrker troen for alle, men ser utfordringen i å gjøre kirken mer inkluderende. Foto Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme er ikke bekymret for at gudstjenester ikke styrker troen for alle, men ser utfordringen i å gjøre kirken mer inkluderende. Foto Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredrikstad (NTB): Et flertall av de spurte i en undersøkelse sier at de føler seg inkludert i kirken, men kun et mindretall opplyser at gudstjenesten styrker deres tro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 prosent av de 2517 troende og ikke-troende som har deltatt i en undersøkelse Norstat har utført for Borg bispedømme oppgir at de har vært i kirken det siste året, ifølge Aftenposten.

Mens 61 prosent av respondentene oppgir at de føler seg inkludert i kirken, svarer kun 36 prosent at gudstjenesten styrker deres tro.

Biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme mener at det ikke er veldig problematisk.

– Men vårt mål er jo at folk skal høre og tro på det kristne budskap, så vi vil jobbe med å utfordre folk på å se hvor fint det er å tro, sier han til avisen. (©NTB)

Personvernpolicy