Meny

Enighet i sokkeloppgjøret – streik avverget

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den varslede streiken i oljesektoren ble avverget snaut fire timer på overtid, da meklingen om sokkeloppgjøret førte til enighet.

Klokken 4 natt til lørdag melder fagforbundene Lederne og Industri Energi at meklingen førte fram.

Oppgjøret gir et generelt tillegg på 9.100 kroner, mens skifttillegget øker med 1,50 kroner, skriver Lederne i en pressemelding.

– Vi har, i tråd med tradisjonen i den norske samarbeidsmodellen, sammen funnet løsninger og tatt ansvar i en krevende situasjon, sier Ledernes nestleder Liv Spjeld By og Per Helge Ødegård, tillitsvalgt for Lederne i Statoil, i en pressemelding.

Lederne, Industri Energi og SAFE har forhandlet med bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass som motpart.

– Det har vært krevende forhandlinger med flere ulike problemstillinger som måtte løses. Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget, men ble dyrt. I den utfordrende situasjonen næringen er i for tiden, var det likevel avgjørende for oss å finne en løsning for å unngå streik, skriver forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus