Meny

Israel svarte med bombing etter rakettangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza by (NTB-AFP): Israelske luftangrep har rammet fire områder på Gazastripen, få timer etter at en rakett fra Gaza traff en bygning i en israelsk by, ifølge et Hamas-medlem.

De israelske angrepene skal ha rammet et verksted, to lokaler tilhørende Hamas' væpnede fløy og et treningsområde for den militante gruppen Islamsk jihad, hevder den anonyme kilden overfor AFP.

Angrepene har ført til materielle skader, men har ikke såret personer.

To av områdene ligger i Gaza by, mens de to andre ligger i Beit Lahia nord i den palestinske enklaven. De aktuelle stedene skal også ha angrepet av den israelske hæren, som foreløpig ikke har kommentert luftangrepene tidlig lørdag morgen.

Angrepene fant sted noen timer etter at antatte militante palestinere avfyrte en rakett fra Gazastripen som traff en bygning i en den sørisraelske byen Sderot. Heller ikke rakettangrepet, som skal ha rammet en barnehage, førte til personskader, men helsepersonell opplyste at de har behandlet to personer for sjokk.

Ingen grupper i Gaza har tatt ansvar for rakettangrepet, som skjedde bare timer etter at Israel bestemte seg for å stenge av byen Hebron og områdene rundt samt å stanse pengeoverføringer til palestinske myndigheter. Bakgrunnen er en rekke palestinske angrep mot israelere de siste dagene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus