Kvinner oppfordres til ikke å gå alene om natten i India

København (NTB-Ritzau): Dansk UD kommer med en klar anbefaling til kvinner som skal reise til India: Ikke gå alene ute om natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer etter at fem indere mandag ble funnet skyldige i massevoldtekt av en dansk kvinne i New Delhi i 2014. Offisielle tall fra samme år viser at det skjer en voldtekt i India hvert 22. minutt, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

– Det har jo vært en rekke saker om voldtekt i India. Derfor advarer vi mot den særlige risikoen for voldtekt i landet, sier Ole Egberg Mikkelsen, sjef for det danske utenriksdepartementets reiseråd.

Han forteller at danske myndigheter har ytt særlig stor hjelp i saken til den 52 år gamle kvinnen som ble overfalt, voldtatt og ranet i New Delhi. Årsaken er angrepets grovhet.

– Dansk politi har hatt to medarbeidere i India for å støtte kvinnen i forbindelse med vitneavhør i straffesaken. Slike saker er heldigvis svært uvanlige. Vi har ikke opplevd et slikt tilfelle tidligere, sier Mikkelsen.

Han oppfordrer videre alle reisende til India til å utvise sunn fornuft og ikke ferdes alene om natten i isolerte områder, noe som også omfatter storbyer og turiststeder. (©NTB)

Personvernpolicy