Mann (65) siktet for overgrep mot 40 norske barn

Med bistand fra norske Kripos pågrep filippinsk politi to voksne personer som skal ha stått bak direkteoverførte overgrep mot barn til norske kunder. Foto: Kripos / NTB scanpix
Med bistand fra norske Kripos pågrep filippinsk politi to voksne personer som skal ha stått bak direkteoverførte overgrep mot barn til norske kunder. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor har utvidet siktelsen mot en 65 år gammel mann fra Hordaland til å gjelde seksuelle overgrep mot 40 norske barn. Mannen skal også ha bestilt strømming av overgrep mot barn fra Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos opplyser til Dagbladet at 65-åringen skal ha fått norske jenter til å kle av seg og fått dem til å utføre seskuelt krenkende adferd. De fleste av jentene er mellom 9 og 13 år.

65-åringen har sittet varetektsfengslet i Norge siden i fjor sommer, siktet for å ha bestilt overgrep som ble overført direkte til ham. Han er også siktet for menneskehandel.

Han skal ha laget videoer av de overførte overgrepene og delt dem med norske barn som han har kommet i kontakt med via barnespillsiden «MovieStarPlanet».

– Han har vist jentene videoer han har redigert sammen fra liveovergrepene på Filippinene. Så har han fått dem til å kle av seg og fått dem til å utføre seksuelt krenkende atferd, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos.

Due opplyser at tallet på fornærmede barn på Filippinene er oppjustert til fem gutter og 21 jenter i alderen 9 til 17 år. Dermed omfatter siktelsen rundt 75 barn.