Meny

Mann (65) siktet for overgrep mot 40 norske barn

Med bistand fra norske Kripos pågrep filippinsk politi to voksne personer som skal ha stått bak direkteoverførte overgrep mot barn til norske kunder. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor har utvidet siktelsen mot en 65 år gammel mann fra Hordaland til å gjelde seksuelle overgrep mot 40 norske barn. Mannen skal også ha bestilt strømming av overgrep mot barn fra Filippinene.

Kripos opplyser til Dagbladet at 65-åringen skal ha fått norske jenter til å kle av seg og fått dem til å utføre seskuelt krenkende adferd. De fleste av jentene er mellom 9 og 13 år.

65-åringen har sittet varetektsfengslet i Norge siden i fjor sommer, siktet for å ha bestilt overgrep som ble overført direkte til ham. Han er også siktet for menneskehandel.

Han skal ha laget videoer av de overførte overgrepene og delt dem med norske barn som han har kommet i kontakt med via barnespillsiden «MovieStarPlanet».

– Han har vist jentene videoer han har redigert sammen fra liveovergrepene på Filippinene. Så har han fått dem til å kle av seg og fått dem til å utføre seksuelt krenkende atferd, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos.

Due opplyser at tallet på fornærmede barn på Filippinene er oppjustert til fem gutter og 21 jenter i alderen 9 til 17 år. Dermed omfatter siktelsen rundt 75 barn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus