Halv million flomrammede på Sri Lanka

Hjelpemannskaper fra marinen bistår en kvinne som forsøker å ta seg fram i oversvømmede gater i Biyagama. Foto: Reuters / NTB scanpix
Hjelpemannskaper fra marinen bistår en kvinne som forsøker å ta seg fram i oversvømmede gater i Biyagama. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombo (NTB-AFP): Utenlandske nødhjelpsforsyninger ankom lørdag Sri Lanka etter at øynasjonen denne uken har vært rammet av det verste regnværet på et kvart århundre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

64 mennesker har mistet livet og en halv million innbyggere har måttet forlate sine hjem. Det voldsomme regnet har hamret løs på terrenget og utløst svære jordskred der mennesker har blitt fanget i opptil 15 meter dyp gjørme.

Indiske militærfly ankom lørdag Sri Lankas hovedstad Colombo med nødhjelp, og senere på dagen var det ventet at to indiske marinefartøy også skulle ankomme øya med forsyninger. Indiske myndigheter har sendt gummibåter, påhengsmotorer, dykkerutstyr, medisinske forsyninger, nødaggregat, regnjakker, paraplyer og soveposer.

Natt til lørdag begynte flomnivået i deler av hovedstaden å synke, men langt fra nok til at innbyggerne som bor langs Kehlani-elva kan flytte tilbake. Det er ventet mer regn lørdag, og talsmann for Sri Lankas senter for kriseberedskap, Pradeep Kodippili, frykter derfor at vannivået kan stige igjen.

144 mennesker er fortsatt savnet etter denne ukens regnvær, og myndighetene frykter derfor at dødstallet kan stige.

President Maithripala Sirisena oppfordrer landets befolkning til å åpne sine hjem for dem som har blitt drevet på flukt, og til å donere penger eller mat. (©NTB)