Gresk pensjons- og skattereform vedtatt

I gatene i Aten oppsto det sammenstøt mellom politi og demonstranter som er sterkt imot de siste sparetiltakene for å få landets økonomi på fote igjen. Her forsøker politiet å slukke en molotovcocktail. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
I gatene i Aten oppsto det sammenstøt mellom politi og demonstranter som er sterkt imot de siste sparetiltakene for å få landets økonomi på fote igjen. Her forsøker politiet å slukke en molotovcocktail. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den greske nasjonalforsamlingen godkjente sent søndag kveld den omstridte pensjons- og skattereformen som har skapt stor uro i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I gatene i Aten oppsto det sammenstøt mellom politi og demonstranter som er sterkt imot de siste sparetiltakene for å få landets økonomi på fote igjen.

Ifølge politiet hadde nærmere 20.000 mennesker møtt fram i den greske hovedstaden og i landets nest største by Tessaloniki søndag. De protesterte mot reformene som EU og IMF krever vedtatt før finansministrene i eurolandene møtes i Brussel mandag.

Les også: IMF ber euro-land holde samtaler med Hellas

Protestene skal ha gått rolig for seg inntil det ble kastet molotovcocktails utenfor nasjonalforsamlingen. Demonstrantene ble møtt med tåregass av politiet i Aten, og mange skal ha løpt fra stedet under sammenstøtet.

Alle sentrumsgatene i Aten var stengt søndag, og det var stort nærvær av politi, selv om antall demonstranter så ut til å bli betydelig lavere enn de 40.000 som møtte fram i februar bare i Aten.

Reformene innebærer lavere pensjonsutbetalinger, fusjon av flere pensjonsfond, høyere egenandeler og høyere skatt på middels og høye inntekter.