Leger Uten Grenser ber Syrias naboland åpne grensene

Dette Leger Uten Grenser-støttede sykehuset i Aleppo i Nord-Syria ble truffet av luftangrep i forrige uke.
Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Dette Leger Uten Grenser-støttede sykehuset i Aleppo i Nord-Syria ble truffet av luftangrep i forrige uke. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Beirut (NTB-AFP): Jerome Oberreit, sjef i Leger Uten Grenser, mener Syrias naboer må åpne grensene slik at folk kan flykte fra det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må sørge for at grensen mellom Syria og andre land forblir åpen. Det er en livsviktig forbindelseslinje, og mennesker burde ha rett til å flykte fra konflikter, sier Oberreit.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av luftangrepet mot en flyktningleir for internt fordrevne syrere i Idlib-provinsen nord i landet, nær grensen til Tyrkia. Minst 30 personer, deriblant kvinner og sju barn, mistet livet i angrepet.

Oberreit sier hendelsen «illustrerer at tanken om trygge soner inne i Syria er farlig feil».

Bare i fjor ble 63 sykehus og klinikker som Leger Uten Grenser støtter i Syria, truffet av luftangrep. I år er ytterligere tolv blitt bombet, men dette er langt fra de eneste sykehusene som er rammet i landet, ifølge Oberreit.

– Vi jobber under svært ekstreme forhold, og dessverre er mange andre konstruksjoner blitt truffet uten at det er blitt latt merke til, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy