Status quo tross Sanders-seier i Wyoming

Bernie Sanders og kona Jane på et valgmøte i Wyoming tidligere denne uken. Foto: Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders og kona Jane på et valgmøte i Wyoming tidligere denne uken. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cheyenne (NTB-Reuters-AP): Bernie Sanders vinner Demokratenes nominasjonsvalg i Wyoming, men status i valgkampen er uendret ettersom han og Hillary Clinton får sju delegater hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det endelige resultatet viser at Sanders vinner med 56 prosent av stemmene i USAs minst befolkede delstat. Kun 14 delegater sto på spill, og resultatet er såpass jevnt at de to som kjemper om den demokratiske nominasjonen får likt antall fra Wyoming.

Lørdagens resultater betyr uansett at Sanders har vunnet i 16 delstater, mens Clinton har 18 seirer. Av de siste ni nominasjonsrundene har Sanders vunnet åtte, men Clinton har fortsatt langt flere delegater enn Sanders.

Etter nominasjonsvalget i Wyoming har Clinton 1.305 delegater, mens Sanders står med 1.086. I tillegg har den tidligere førstedamen støtte fra langt flere superdelegater – tillitsvalgte i Det demokratiske partiet som står fritt til å velge hvilken kandidat de støtter.

Samtidig er det klart at det er Sanders som har mest vind i seilene før det viktige valget i New York 19. april. Lørdag talte han for støttespillere i New York mens tallene fra Wyoming kom inn:

– OK. Nyhetsmelding. Vi vant nettopp Wyoming, lød det fra Vermont-senatoren som er født og oppvokst i Brooklyn. (©NTB)