Flere turister til Frankrike tross terrorangrepene

Eiffeltårnet er en av hovedattraksjonene for de mange millioner turistene som årlig reiser til Frankrike.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Eiffeltårnet er en av hovedattraksjonene for de mange millioner turistene som årlig reiser til Frankrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-AFP): Antallet utenlandske turister til Frankrike økte i fjor, til tross for terrorangrepene i hovedstaden Paris. Hovedårsaken var en kraftig økning i besøkende fra Asia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksminister Jean Marc Ayrault kan fortelle at Frankrike fortsatt har posisjonen som verdens mest populære turistdestinasjon. 84,5 millioner utlendinger besøkte landet i fjor, en økning på 0,9 prosent fra 2014.

Samtidig sier Ayrault at terrorangrepene i Paris begrenset denne veksten, særlig i hovedstaden.

En oppsiktsvekkende økning på 22,7 prosent av asiatiske turister var en viktig årsak til økningen. Tallene for fjoråret viser at 2,2 millioner kinesere besøkte Frankrike. Landet reduserte i 2014 tiden det tar for kinesere, indere og singaporere å skaffe visum til 48 timer.

– Antallet kinesiske turister oversteg den symbolske grensen på to millioner for første gang, sier Ayrault.

Paris ble rammet av to store terrorangrep i fjor – først mot satirebladet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar, og så mot flere utesteder og et fotballstadion i november. (©NTB)