Malthe-Sørensen skal ha kontaktet Tranby-forsvarer

57 år gamle Per Gunnar Asheim ble funnet død i en utbrent bil ved et skogholt utenfor Tranby i Lier i påsken 2013. Hans kone ble dømt for overlagt drap. Dommen er anket til Høyesterett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
57 år gamle Per Gunnar Asheim ble funnet død i en utbrent bil ved et skogholt utenfor Tranby i Lier i påsken 2013. Hans kone ble dømt for overlagt drap. Dommen er anket til Høyesterett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Den tidligere journalisten Geir Malthe-Sørensen skal ha kontaktet forsvareren i Tranby-drapssaken og sagt at han hadde opplysninger om saken, ifølge Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Westeng, som forsvarer kvinnen som ble dømt for overlagt drap i Tranby-saken, sier at han ble kontaktet av Malthe-Sørensen noen dager ut i rettssaken i fjor.

– Jeg ringte opp personen som introduserer seg selv som frilansjournalist og forteller oss at han vet at min klient er uskyldig, sier Westeng til Dagbladet.

Påstandene var oppsiktsvekkende for forsvarerne, som hele tiden har ment at Frontline-direktør Per Gunnar Asheim tok livet av seg selv og plantet bevis for å få kona drapsdømt.

Den svenske bruktbilselgeren som var delaktig da Malthe-Sørensen lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell, sier at han også var involvert i saken og hevder han fikk beskjed av Malthe-Sørenssen om å finne et alibi som kunne styrke den drapstiltaltes enkas troverdighet.

Dagbladet har fått kontakt med Malthe-Sørenssen, som oppholder seg på ukjent adresse i utlandet. Han ønsker ikke å kommentere saken og henviser til sin forsvarer Trygve Staff. (©NTB)