Meny

Russisk tråler i trøbbel i Vesterålen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se redningsmannskapene bli tatt av bølgene.

Natt til mandag fikk den russiske tråleren Sevryba1 problemer på  Vesterålsbankene.

Den russiske tråleren lå hjelpesløs i orkan og kraftig sjø da Hovedredningssentralen ble varslet om hendelsen klokken 04.40.

Tråleren hadde fått trålen i propellen.

– Det var sterk sørvestlig storm, med orkan i kastene. Bølgehøyden var på rundt ti meter, sier Steve Olsen, kommandørkaptein i Kystvakten, til TV 2.

Les også:  Konteinerskip knakk i to etter å ha gått på grunn

Risiko for skade

Kystvaktskipet «KV Sortland» forsøkte å sette i gang slepingen ved 07.30-tiden, men først på andre forsøk klokken 09.10 klarte Kystvakten å feste slepeutstyret.

I en dramatisk video kan man se hvordan redningsmannskapene blir tatt av bølgene under aksjonen.

– Mannskapet er trent for slike operasjoner, og vi kan gjennomføre med redusert risiko for skade på materiell og personell. Mannskapet på KV Sortland har i natt vist at øving og trening på slike situasjoner gir resultater, sier Olsen til TV 2.

Vind og høy sjø

I en pressemelding sier kommandørkapteinen at været kan by på utfordringer.

– Utfordringer med vårt oppdrag var været - mye vind og høy sjø. I slike situasjoner er det godt med gode manøveregenskaper på fartøyet.

I alt 36 personer var om bord på tråleren da den havnet i trøbbel.

– Etter vi har slept havaristen til Hadselfjorden er det opp til kapteinen å vurdere hvilken bistand han da ønsker, sier Olsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus