Ankelbrudd kan sette Butland utenfor EM

Den engelske landslagskeeperen Jack Butland pådro seg et brudd i ankelen i kampen mot Tyskland lørdag. Nå står EM-sluttspillet i fare for ham, melder Det engelske fotballforbundet (FA). Foto: NTB scanpix / Reuters / Carl Recine
Den engelske landslagskeeperen Jack Butland pådro seg et brudd i ankelen i kampen mot Tyskland lørdag. Nå står EM-sluttspillet i fare for ham, melder Det engelske fotballforbundet (FA). Foto: NTB scanpix / Reuters / Carl Recine Foto: NTB scanpix

London (NTB-AP): Den engelske landslagskeeperen Jack Butland var maksimalt uheldig i lørdagens kamp mot Tyskland. Han pådro seg et brudd i ankelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjør at det er svært tvilsomt om han rekker sommeren EM-sluttspill i Frankrike. Det engelske fotballforbundet (FA) informerte om skaden søndag, og slo fast at han på ingen måte er aktuell for tirsdagens kamp mot Nederland på Wembley.

«Ingen kommer til å bli innkalt i troppen etter denne skaden», forklarte FA i en pressemelding. Kampen mot nederlenderne er en viktig del av oppkjøringen til EM-sluttspillet.

«En undersøkelse i dag viste at jeg har pådratt meg et brudd i ankelen. Nå kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for å bli kvitt denne skaden så raskt som mulig», skrev Butland selv på Twitter.

Han ble skadet like før pause i kampen som engelskmennene vant 3-2. Han ble satt inn på det engelske laget som erstatning for skadde Joe Hart. Da han måtte gå ut på grunn av skaden, ble han erstatte av Fraser Forster.

Burnleys keeper, Tom Heaton er også med i troppen og kan få sjansen mot nederlenderne tirsdag, men foreløpig er ikke det avklart. (©NTB)

Personvernpolicy