Meny

Nordtveit vil ha stopperplass

Håvard Nordtveit ser sin fotballframtid på stopperplass, også på landslaget. Torsdag spiller han trolig sentral midtbane mot Estland. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallinn (NTB-Sjur Natvig): Per-Mathias Høgmo har sagt at han fortsatt vil vurdere Håvard Nordtveit i ulike posisjoner på landslaget. Selv ønsker 25-åringen å rendyrkes som midtstopper.

– Jeg vil ha en plass som er min. Det er enklere å forholde seg til. Denne sesongen har jeg spilt mest stopper i Borussia Mönchengladbach, og da føler jeg meg mye sikrere på den plassen, sier Nordtveit til NTB.

Høgmo har brukt Nordtveit både som stopper og på sentral midtbane. I fjor høst havnet rogalendingen på landslagsbenken da det plutselig sto fram gode duoer i begge de aktuelle lagdelene.

– Håvard er anvendelig. I noen sammenhenger er det et veldig pluss, i andre kan det være en utfordring. Du blir gjerne flyttet litt rundt. For oss er han et godt alternativ både sentralt på midtbanen og som midtstopper, og det vil han være også nå, sa Høgmo til NTB da han tok ut troppen.

– Selvfølgelig ser jeg at det kan være kjekt å ha en spiller som kan bekle flere plasser, men det er best å spille der en føler seg komfortabel. Om du spiller en kamp her og en kamp der så får du følelsen av å bli kastet rundt, sier Nordtveit.

Etter fem og et halvt år tar han i sommer farvel med Borussia Mönchengladbach og fortsetter karrieren i England. Som midtstopper. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus