Meny

Mindre enn 30 flyktninger på plass i Australia

Færre enn 30 flyktninger er på plass i Australia av de 12.000 landet har sagt seg villig til å ta imot fra Syria og Irak. Bare de siste ukene har grensekontrollen avvist to båter med flyktninger. Her forlater et konteinerskip Port Botany med Sydney i bakgrunnen. Foto: Tim Wimborne / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canberra (NTB): Færre enn 30 flyktninger er på plass i Australia av de 12.000 landet har sagt seg villig til å ta imot fra Syria og Irak.

Ifølge den australske TV-kanalen ABC sier immigrasjonsminister Peter Dutton at 29 flyktninger har fått nye bosteder, men at prosessen er godt i gang og at 9.000 nå gjennomgår forskjellige undersøkelser.

De første som kom var en syrisk familie på fem som gikk i land i Perth i november.

– Vi har utstedt mer enn 1.600 visum til flyktninger fra Syria og Irak, sa Dutton til journalister utenfor parlamentsbygningen i Canberra.

Antall bosatte flyktninger er det samme som antall barn som fortsatt blir tatt hånd om av immigrasjonsmyndighetene. Ministeren sier han vil ta seg av sakene til de 29 barna og forsøke å gi dem kommunal forvaring hvis ingen andre muligheter foreligger.

Færre enn 1.000 mennesker som ankom Australia med båt blir fortsatt håndtert av immigrasjonsmyndighetene, kunne han opplyse. Fredag var det 600 dager siden den siste båten med asylsøkere ankom landet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus